Zal Een Verschil In Karakter Resulteren In Relatieproblemen?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Relatieproblemen komen en gaan doch een van de meest belangrijke ingrediënten van een succesvolle relatie is dat jullie dingen met elkaar gemeen hebben.

In het begin sta je daar misschien niet bij stil omdat alles mooi, leuk, aardig en romantisch is maar wees gewaarschuwd.

Zodra het vlammetje zwakker wordt en de praktische zaken steeds belangrijker worden zullen er over het algemeen relatieproblemen ontstaan als jullie te verschillend zijn. Eigenlijk is dat ook helemaal niet vreemd want waar de een naar rechts en de ander naar links wilt zal er worden getrokken.

Welke verschillen doorgaans voor relatieproblemen zorgen

Stel dat jij het belangrijk vind om geld te sparen en je partner juist het tegenovergestelde is? Als jij maandelijks 200 euro vrij te besteden hebt wil je het liefste 50 euro aan de kant leggen. Je partner zou het liefste die 200 euro uitgeven plus nog eens 50 euro extra als de bank het zou toelaten.

Jij vind dat je partner onverantwoordelijk met geld omgaat en je partner vind dat jij  wat ”losser” moet worden.  Je partner denkt ”ik leef nu en heb geen enkele garantie dat ik er over 20 jaar nog steeds ben”. Jij denkt; ”ja, maar wat als we er over 20 jaar wel nog altijd zijn?”

Of stel dat jij dolgraag kinderen wilt en je partner onder geen enkele omstandigheid kinderen zou willen? Hoe gaan jullie dat in hemelsnaam oplossen? Dat is onmogelijk op te lossen tenzij één van jullie tweeën water bij de wijn doet maar wil je dat wel? Wat nu als diegene er na 10 jaar spijt van krijgt en het de ander kwalijk gaat nemen?  Dit is een recept voor relatieproblemen! Gegarandeerd.

(Dit is overigens een extreem voorbeeld om een punt te maken)

Verschillen die minder snel tot relatieproblemen leiden

Het is dus onverstandig om te kiezen voor een partner die over belangrijke zaken heel anders denkt maar wat betekent dat nu eigenlijk precies? Kun je op de lange termijn alleen gelukkig worden met iemand die hetzelfde is? Absoluut niet. Het is goed mogelijk om gelukkig te worden met iemand die verschillend is maar dan wel op zo’n manier dat jullie elkaar aanvullen.

Denk bijvoorbeeld aan de volgende situaties; jij bent een introvert en je partner een extrovert. Of jij bent erg onordelijk en je partner is juist heel ordelijk en systematisch. Of jij bent altijd gefocust op de details en je partner op het grotere geheel. Zo’n relaties kunnen heel goed werken en de kans op relatieproblemen is dan een stuk kleiner. (let op; er zijn geen garanties want soms botsen deze koppels ook met elkaar)

Hoe moet je nu verder gaan?

Zit je in een relatie en hebben jullie veel relatieproblemen? Dan moet je jezelf eens afvragen of deze relatieproblemen zijn ontstaan omdat jullie heel anders naar het leven kijken en/of hele andere dingen verwachten van het leven.

Als dat zo is sta je voor een moeilijke keuze. Geef je jouw liefde op en probeer je iemand te vinden waar je meer overeenkomsten mee hebt? Of ga je water bij de wijn doen in de hoop dat je over een aantal jaar geen spijt krijgt en wrok ontwikkeld?  Het is een keuze die alleen jij kunt maken.

Als je op dit moment nog single bent dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk een lijstje gaat opstellen met alle dingen die jij absoluut wel /niet wilt in het leven en alle dates op basis van dit lijstje filtert.

Het is begrijpelijk als je denkt ”Moet ik nu werkelijk gaan daten met een lijstje in gedachten en mensen direct afkeuren als ze over enkele zeer belangrijke onderwerpen anders denken?” maar realiseer je wel dat het hier om jouw toekomst gaat. Wil je de kans dat je de juiste partner kiest niet zo groot mogelijk maken?

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *