Kun Je Relatieproblemen Oplossen Met Behulp Van Intimiteit?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Relatieproblemen heeft ieder stel wel eens.

Doch als de relatieproblemen de overhand beginnen te krijgen dan kan dat energie vretend zijn. Zo wil je niet verder toch?

Je bent ongelukkig, vertoont symptomen van een depressie en bent het helemaal zat. Van de ene kant worden al die relatieproblemen je teveel maar van de andere kant wil je jouw partner niet kwijt. Let daarbij wel op of je niet midden in een relatieverslaving zit.

Je hebt het gevoel dat er een oplossing moet zijn maar je hebt al zoveel geprobeerd dat je niet meer weet waar je moet beginnen. Vaak uitten problemen zich in randverschijnselen (irritaties), randverschijnselen ontstaan omdat er iets diep in de kern niet meer goed zit. Mensen veranderen niet zomaar, maar de manier waarop ze opeens naar elkaar kunnen gaan kijken, die kan wel opeens veranderen.

Je wilt verdomd graag al die relatieproblemen oplossen maar hoe moet je dat nu aanpakken? Voordat ik je vertel hoe je wellicht jouw relatieproblemen kunt oplossen is het belangrijk dat je jezelf realiseert dat je dit niet in je eentje kunt doen.

Je kunt de beste technieken toepassen maar als je partner zichzelf nonchalant opstelt en het hem of haar niet veel uitmaakt of je weggaat of niet heb je een probleem. Op die manier verdwijnen de relatieproblemen ook niet. Let op of je niet te maken hebt met een narcistische partner.

De kans is dan zeer groot dat jullie relatie binnen een zeer korte periode eindigt. Dat is natuurlijk pijnlijk maar van de ene kant misschien beter? Want als je samen blijft met iemand, die je toch geen liefde meer geeft dan trek je uiteindelijk steeds maar weer aan het kortste eind.

Zelf zou ik namelijk nooit samen willen zijn met iemand die het koud laat of ik bij hem of haar wegga, jij wel dan? Ik hoop dan ook voor jou dat je partner ook zijn of haar schouders eronder wilt zetten.

Waarom Je Met Intimiteit Je Relatie Kunt Redden

Wanneer zijn we intiem met iemand?

Normaliter alleen als we onszelf prettig voelen bij de ander. De vonken springen er dan vanaf en we kunnen niet genoeg krijgen van de ander.

Maar wat gebeurt er als je constant ruzie hebt met je partner? Het gebeurt niet van de ene op de andere dag maar de intimiteit zal langzaam verdwijnen, toch? De Geest en het lichaam gaan nu eenmaal altijd samen op!

Eigenlijk is dat ook niet gek want ja als het zo niet klikt waarom zou je dan met diegene knuffelen, kussen en zelfs naar bed gaan? Die behoefte is er in de meeste gevallen gewoon niet. (Ik heb het natuurlijk over een situatie waarin de stress jullie al tijden uit elkaar drijft.)

De meeste mensen willen dan ook eerst alle relatieproblemen oplossen voordat ze weer intiem worden. Op zich logisch maar ik raad dat altijd af.

Ik adviseer diegene – die echt hun relatieproblemen willen oplossen – juist het tegenovergestelde te doen. Dus in plaats van alle intimiteit uit te stellen totdat de relatieproblemen zijn opgelost, intimiteit juist als ”geneesmiddel” te gebruiken. Als je dat tenminste nog kunt opbrengen?

Volgens sommige onderzoeken wordt er namelijk een stofje genaamd oxytocin (hormoon) aangemaakt wanneer je intiem bent en daardoor voel je jezelf o.a. relaxed en veilig bij de ander, heb je het gevoel dat je de ander kunt vertrouwen en krijg je een steeds sterkere band.

De fake it until you make it instelling

Waarschijnlijk hebben jullie op dit moment niet veel behoefte om intiem te zijn maar het is dus wel een manier om weer dichter bij elkaar te komen en die relatieproblemen aan te pakken.

Het is natuurlijk niet zo dat wanneer jullie intiemer zullen zijn alle relatieproblemen opeens weg gaan maar het zou ervoor kunnen zorgen, dat jullie toleranter worden richting elkaar en meer door de vingers zien.

Op die manier zullen er minder discussies ontstaan, wordt de algehele sfeer beter en voelen jullie jezelf weer meer tot elkaar aangetrokken. Zo komen jullie in principe in een positieve vicieuze cirkel terecht en heeft jullie relatie een grotere kans van slagen op de lange termijn.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *