Ben jij relatieverslaafd?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Wat doet een relatieverslaving met je? Hoe weet je nu of je relatieverslaafd bent?

Als je jezelf niet happy voelt met je partner en toch bij hem of haar blijft dan kan het zijn dat je relatieverslaafd bent.

Het houdt dus niet in dat je verslaafd bent aan een willekeurige relatie, maar dat je relatieverslaafd bent aan je huidige partner.

Relatieverslaving voorbeelden

  • Je blijft dan samen met je partner ook als je merkt dat er iets in het geheel niet klopt
  • Je blijft dan samen met je partner als hij of zij je respectloos blijft behandelen
  • Je blijft dan samen met je partner desondanks hij of zij geen rekening houd met je gevoel
  • Je kunt geregeld in crisis raken met een knipperlichtrelatie
  • Je merkt dat je jezelf niet meer bent in de relatie, maar moeite hebt om hem of haar los te laten
  • Je partner is je ontrouw geweest en toch kies je ervoor om bij hem of haar te blijven

Als je voelt dat het niet goed zit en je toch moeite hebt om je van hem of haar los te maken dan heb je grote kans dat je relatieverslaafd bent. Als je relatieverslaafd bent dan blijf je zijn of haar tekortkomingen steeds weer goed praten, zelfs als je weet dat het totaalplaatje niet klopt.

Als je relatieverslaafd bent dan geef je jezelf in principe ook valse hoop. Daarnaast blijf je je best doen voor de ander, je hoopt dat de situatie op een dag veranderd en zo ga je maar door.

In principe cijfer je jezelf op een ander vlak weg als je relatieverslaafd bent. Je voelt het gemis van begrip en liefde en toch ga je maar door.

Als je merkt dat je relatieverslaafd bent dan mag je je bij jezelf eens gaan afvragen wat je jezelf nog gunt in dit leven en wat niet? Als je relatieverslaafd bent dan kies je eigenlijk voor een surrogaat liefde terwijl je weet dat het beter kan.

Als iemand echt van iemand houd, dan houd hij of zij ook altijd rekening met het gevoel, de emoties van de ander. Je bent samen in liefde en dan gaat het gevoel van de ander je ook aan het hart. Dat is iets wat vanzelfsprekend is als je samen in liefde bent.

We bestaan allemaal uit een drie-eenheid Ziel, Geest en Lichaam en op al deze 3 niveaus hebben we onze behoeftes. Als een niveau van de 3 ontbreekt dan komt je gestel in onbalans en dat ga je vroeg of laat voelen.

Als jij iemand bent die behoefte heeft aan liefde, omdat je voorheen veel affectie en geborgenheid hebt gemist dan kun je al snel het slachtoffer worden van een relatieverslaving.

Je bent dan al snel tevreden met een partner die alleen maar lief en aardig voor je is. Uiteraard is dit geen echte liefde, bij een echte liefde komt veel meer kijken.

Het is nooit fair t.o.v. jezelf als jij je achter stelt op iemand anders. Want jouw emoties en gevoelens zijn even belangrijk als die van de ander. Het is dus altijd van belang dat je je eigen wensen en of gevoelens niet gaat bagataliseren t.o.v. de gevoelens van je partner. Want op die manier ontstaat er een onbalans en dat gaat je vroeg of laat toch opbreken. Hoe je het ook wendt of keert.

Als je relatieverslaafd bent dan kun je ook vallen op manipulators en of narcisten. Deze categorie mensen kunnen je liefdeloos en onverschillig behandelen. Dit zorgt er ook weer voor dat je je ongelukkig, teleurgesteld en onzeker voelt.

Als je relatieverslaafd bent dan moet je alert op jezelf wezen. Verlies jezelf niet uit het oog. Blijf dicht bij jezelf, blijf dicht bij je eigen gevoel want er is niets zo erg als het: ontrouw aan jezelf zijn.

Het is namelijk die andere manier waarop jij jezelf ongelukkig kunt maken. Onthoud dat je liefde en affectie niet van elkaar kunt scheiden, ze horen nu eenmaal bij elkaar.

Volg altijd je eigen intuïtie, laat je niet beïnvloeden door anderen. Hou het HVW in gedachten. HVW staat voor horen, voelen en waarnemen.

Een voorbeeld: iemand kan zeggen dat hij of zij van je houd, maar je voelt het niet en je kunt het ook niet waarnemen. Als dat het geval is laat dan de alarmbellen gaan rinkelen en kom voor jezelf op!. Bij een onvoorwaardelijke liefde hoort altijd het HVW. Gebruik het als je kompas in je verdere leven.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *