5 Dingetjes Waar Je Geen Ruzie Om Moet Maken In Je Relatie

Posted by: liefde expert - Posted on:

Ruzie is nooit fijn. Als er een felle discussie en of ruzie ontstaat dan uit zich dat vaak in de randverschijnselen.

En de randverschijnselen (irritaties) ontstaan weer omdat er in de kern iets niet goed zit. Herken je dat?

In het begin ben je helemaal hoteldebotel en lijkt alles perfect. Er lijkt niks mis te kunnen gaan maar na enkele maanden gebeurt dan toch het onvermijdelijke; jullie eerste ruzie.

Jullie zijn het ergens niet over eens of een van de twee doet iets waar de ander niet blij mee is.  Dat is natuurlijk niet erg als het over iets ”serieus” gaat maar het is wel erg als er een ruzie ontstaat om een of andere ”onbelangrijke” reden.

Hieronder kun je 5 dingetjes vinden waar je eigenlijk nooit ruzie om moet maken. Als je kunt voorkomen dat jullie ruzie krijgen om de onderstaande redenen zijn jullie goed op weg.

1) Er ontstaat ruzie omdat een van de twee iets met vrienden wilt doen

Als je een goede relatie wilt is het belangrijk dat je elkaar vrijheid geeft. De ander proberen te claimen is echt een dikke no go.

Enerzijds omdat claimen een teken van onzekerheid is en veel mensen daarop afknappen en anderzijds omdat het een verstikkend gevoel geeft.

Als je de ander probeert te claimen zal diegene uiteindelijk dat verstikkende gevoel proberen te ontvluchten en dat betekent vaak het einde van de relatie.

2) Er ontstaat ruzie omdat een van de twee even tijd voor zichzelf wilt

Als je graag tijd wilt doorbrengen met je partner maar diegene daar ”even” geen zin in heeft is dat geen reden om kwaad te worden.

Soms heeft iemand gewoon even wat tijd voor zichzelf nodig en daar valt niets aan te doen. In de meeste gevallen heeft het overigens ook niks met jou te maken.

Probeer de ander dus de ruimte te gunnen die hij of zij nodig heeft. Dat zal jou alleen maar in dank worden afgenomen.

3) Er ontstaat ruzie omdat een van de twee niet direct reageert op een berichtje

Als je echt dol bent op je partner is het begrijpelijk dat je regelmatig berichtjes wilt uitwisselen.

In de meeste gevallen zal dat ook gaan maar er zijn natuurlijk momenten waarop de ander druk bezig is en niet in staat is om direct iets terug te sturen.

Probeer hier begrip voor te hebben en niet direct ”nachtmerrie scenario’s” te bedenken.

Wacht gewoon geduldig totdat je een berichtje terug krijgt.

4) Er ontstaat ruzie omdat een van de twee geen zin heeft in seks

Intimiteit is een belangrijk onderdeel van elke goede relatie maar soms heeft iemand gewoon geen zin in seks en dat is natuurlijk begrijpelijk.

Het is dus belangrijk dat je de ander hierin vrij laat en diegene niet het gevoel geeft dat hij of zij een verplicht nummertje moet maken.

Als de ander wel zo’n gevoel krijgt gaat diegene een negatief gevoel associëren aan intimiteit met jou en dat wil je uiteraard voorkomen.

Intimiteit moet juist iets prettigs zijn.

5) Er ontstaat ruzie omdat een van de twee een vriend(in) van het tegenovergestelde geslacht heeft

Een klein beetje jaloezie is voor de meeste relaties erg gezond. Het is namelijk een bevestiging dat de ander om je geeft en je niet kwijt wilt.

Het wordt echter een heel ander verhaal als een van de twee steeds jaloerser wordt en het ziekelijke vormen gaat aannemen.

Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij een van de twee geen vriend of vriendin van het tegenovergestelde geslacht mag hebben.

Dat gaat natuurlijk te ver! Het is belangrijk om elkaar die vrijheid te geven. Jullie zijn immers niet voor niets bij elkaar. Toch?

Jullie hebben bewust voor elkaar gekozen en niet voor een ander.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *