Saamhorigheid, wat is het geheim achter deze verbinding?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Saamhorigheid is magie. Wat als het anders is? Dan kijken we naar ander en voelen we afstand, we komen tot die conclusie omdat we een lege ruimte voelen. Er is geen gevoel meer van saamhorigheidsgevoel en of verbinding.

Denk hier dan even aan: je zult je saamhorigheid met bijvoorbeeld je partner bevestigen door van hem of haar te houden als van jezelf.

Wanneer je voelt dat je met de ander verbonden bent is er geen zij, hij of ik gevoel maar alleen nog maar een wij-gevoel het saamhorigheidsgevoel.

Saamhorigheid

Als we die liefdevolle eenheid van het wij van de saamhorigheid kunnen voelen, dan hebben we een relatie die alleen maar op winst berust.

Als je wilt streven naar het saamhorigheid gevoel, richt je dan op de overeenkomsten in plaats van op de oppervlakkige dingen en of verschillen.

Als je merkt dat relatiespanningen en of relatieproblemen er voor zorgen dat er stress ontstaat. Stress die het einde van een relatie zou kunnen betekenen, omdat het saamhorigheidsgevoel op kiepen staat. Probeer jezelf dan te richten tot de Kern van het probleem en niet tot de randverschijnselen (kleine irritaties).

De randverschijnselen verstoren het saamhorigheidsgevoel. Randverschijnselen ontstaan vaak omdat er in de Kern iets niet goed zit. Om tot de Kern van het probleem te komen, zullen jij en je partner je kwetsbaar naar elkaar toe moeten opstellen. Als dit van beiden kanten oprecht gebeurd, dan heb je grote kans dat het saamhorigheidsgevoel weer terugkomt.

Mensen veranderen niet zomaar, het is vaak wel de manier waarop ze naar elkaar gaan kijken die opeens kan veranderen.

Als je het gevoel van saamhorigheid wilt bevorderen, dan zul je heel openlijk met elkaar moeten praten. Je zult je dan open moeten stellen voor opbouwende kritiek.

Op het moment dat je de intentie van de opbouwende kritiek gaat begrijpen, zal het van het onzichtbare naar het zichtbare toe gehaald worden.

Als iets nog moet rijpen in de Geest dan is het vaak nog onzichtbaar, op het moment dat je bepaalde inzichten hebt gekregen en besluit om er iets mee te doen, dan wordt het vanzelf naar het zichtbare toe gehaald en gaat het zich manifesteren in je gedrag en of handelingen.

Opbouwende kritiek is alleen maar een goed bedoelde kritiek, opbouwen kritiek kan het beste uit je halen. Het saamhorigheidsgevoel staat opbouwende kritiek meestal altijd toe.

Niet iedere man en of vrouw beschikt over voldoende zelfkennis en of zelfinzichten, hoe groter het Ego hoe minder zelfkennis en zelfinzichten er zullen zijn.

Vaak kan datgene wat wij als jammerlijk en slecht beoordelen, ons het meeste leren. Negeer die levenslessen niet. Begrijp de boodschap die erin opgesloten ligt en ga verder met je leven en streef naar het saamhorigheidsgevoel als je partner je dierbaar is.

Een voorbeeld: stel je wordt door je partner verlaten, dan kan dat je gaan leren om onafhankelijk te gaan zijn. Deze situatie kan je weer in aanraking brengen met de liefde binnenin je. Misschien zul je op een dag het verschil leren tussen alleen zijn en eenzaamheid en zover komen dat je van diegene houdt met wie je alleen bent.

Het hebben van een doel is een manier om het heden in te ruilen voor een plan voor een toekomstig heden.

De aanwezigheid van twijfel kan jouw ontwaken tegen houden, twijfel is vaak een verrader omdat het met behulp van beperkingen en tekortkomingen de loop van jouw leven kan beïnvloeden. Twijfel is ook een domper voor een saamhorigheidsgevoel.

Als je een duidelijk onderscheid kunt maken tussen dat wat je weet en dat wat je gelooft, zul je begrijpen welk een cruciale rol de twijfel in jouw leven speelt.

Als er in de Geest een gevoel van saamhorigheid en verbinding zit, dan zit het op lichamelijk vlak ook goed. Wij als mens vormen een 3 eenheid van Ziel, Geest en Lichaam.

En op al deze 3 niveaus hebben wij onze behoeftes, als deze verlangens en of behoeftes op een van deze 3 niveaus ontbreek, dan kan ons hele gestel in onbalans raken.

Ik heb dit al eens herhaaldelijk aangehaald, het is nu eenmaal belangrijk om dit goed te beseffen. Het kan je die helderheid geven die je nodig hebt.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *