13 Tips Voor Een Betere Relatie Met Je Schoonmoeder

Posted by: liefde expert - Posted on:

Je bent hartstikke gelukkig met je partner maar er is één probleem; je hebt een slechte band met je schoonmoeder en het lijkt er niet beter op te worden.

Langzaamaan begint het jullie relatie te beïnvloeden en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. De enige optie die je in principe hebt is de relatie tussen jou en je schoonmoeder verbeteren maar hoe pak je dat nu aan?

Hoe kun je de slechte band tussen jou en je schoonmoeder zo verbeteren dat het in ieder geval uit te houden is en het jullie relatie niet meer beïnvloed?

Het is een vraag die vele mensen bezig houd dus daarom ga ik in dit artikel 13 tips met je delen die de band tussen jou en je schoonmoeder kan verbeteren.

1. Begin met een schone lei

Die slechte band met je schoonmoeder is vast niet van de ene op de andere dag ontstaan. Zoiets duurt meestal een tijdje. In die periode zijn er vast een hoop ”situaties” voorgevallen en het is belangrijk dat je haar probeert te vergeven voor alles dat gebeurt is.

Zolang je dit niet doet zal zij bewust of onbewust merken dat je haar dingen kwalijk neemt en dat is natuurlijk geen basis voor een ”goede” relatie.

2. Heb geen verwachtingen

Zodra je jouw schoonmoeder vergeven hebt is het erg belangrijk om deze ”verbeteringsfase” zonder verwachtingen in te gaan. Als je namelijk geen verwachtingen hebt kun je ook meer verdragen en raak je niet zo snel geïrriteerd wanneer je schoonmoeder anders reageert dan jij had gehoopt.

Dit zorgt er dan weer voor dat een discussie vermeden wordt en hoe minder ”negatieve” ervaringen jullie delen hoe beter.

3. Heb je zaakjes goed op orde

Moeders zijn nu eenmaal bezorgd en willen het beste voor hun kinderen.

De reden waarom veel schoonmoeders hun schoonzoon of dochter niet mogen is omdat ze het gevoel hebben dat zij een slechte invloed hebben op hun kind.

Het is dus erg belangrijk, niet alleen voor de relatie tussen jou en je schoonmoeder maar ook voor jezelf, om alles goed op orde te hebben.

Mocht je problemen hebben met het realiseren van het een en ander is het in ieder geval belangrijk dat je laat zien hoeveel moeite je doet om tot een oplossing te komen.

4. Wees goed voor je partner

Jij en je partner weten hoe goed je bent voor hem of haar maar merkt jouw schoonmoeder dat ook? Verplaats jezelf eens in haar schoenen en probeer uit te vogelen hoe zij jou ervaart?

Het is erg belangrijk dat zij met eigen ogen ziet hoe goed je voor haar dochter of zoon bent. Hoe vaker je dat laat ”zien” hoe groter de kans dat ze uiteindelijk bijdraait.

5. Wees aardig tegen haar

Het is uiteraard logisch dat je aardig tegen haar moet zijn maar waar je hier goed op moet letten is dat het oprecht is.

Als zij het gevoel heeft dat je alleen maar aardig bent omdat het ”moet” zal ze dat natuurlijk niet leuk vinden en dan ontstaat er een onprettige situatie. Natuurlijk is dat in het begin moeilijk omdat jullie al een geschiedenis hebben maar oefening baart kunst.

Probeer gewoon eens te kijken naar de dingen die je in haar waardeert. Bijvoorbeeld hoe goed ze is voor haar zoon of dochter of eventueel jullie kleinkinderen en probeer vanuit daar liefde voor haar ”te ontwikkelen”.

6. Geef haar een oprecht compliment

Als je haar een compliment geeft terwijl je het niet meent zal ze je achterbaks vinden.

Geef je haar echter een compliment en merkt ze dat je het meent dan zal er een brug ontstaan tussen jou en je schoonmoeder. Misschien niet direct maar op den duur wel want mensen houden er nu eenmaal van als een ander ze een oprecht compliment geeft.

7. Toon respect

Jij en je schoonmoeder hebben misschien veel geschiedenis maar een goede relatie begint bij elkaar respecteren.Nu begrijp ik dat het lastig is om haar te respecteren als zij jou niet respecteert maar één van jullie tweeën moet die vicieuze cirkel doorbreken en het heft in eigen handen nemen. Probeer haar te respecteren en laat haar dat ook erg goed merken.

8. Toon interesse in haar leven

Mensen houden van mensen die interesse tonen in hun leven dus als je de band met jouw schoonmoeder wilt verbeteren is het belangrijk dat je interesse in haar toont.

Wanneer jullie elkaar zien is het belangrijk om te vragen naar haar levenservaringen, hoe ze over dingen denkt, waar ze zoal mee bezig is, etc. Uiteraard is het ook hierbij weer erg belangrijk dat je oprecht interesse in haar toont en niet alleen maar doet alsof je interesse hebt.

9. Wees begripvol

Je schoonmoeder heeft uiteraard een reden waarom ze je niet mag en soms heeft dat niks te maken met jouw karakter. Er kunnen andere redenen zijn waarom ze haar frustraties op jouw uit. Misschien heeft ze het gevoel dat ze wordt buitengesloten, dat iemand haar dochter of zoon afpakt, dat ze niet meer belangrijk is voor haar kind, etc.

Het is natuurlijk niet makkelijk maar wanneer er weer iets voorvalt kun je misschien met dit in je achterhoofd wat meer door de vingers zien.

10. Informeer haar regelmatig

Als jouw schoonmoeder het gevoel heeft dat ze wordt buitengesloten gaat ze een hekel aan je hebben.

Heeft ze echter het gevoel dat jij de verbinding bent tussen haar en jouw gezin omdat je haar van allerlei zaken op de hoogte stelt is de kans groot dat ze je steeds leuker gaat vinden. Je hoeft natuurlijk niet continue alle ervaringen met haar te delen maar af en toe een onverwachts berichtje of telefoontje zal jullie relatie goed doen.

11. Bedank haar altijd

Zodra je schoonmoeder het gevoel heeft dat je alles maar aanziet voor vanzelfsprekend zal dat leiden tot frustraties en ongenoegen.

Daarom is het belangrijk om je schoonmoeder altijd te bedanken wanneer ze iets voor jou, je partner of jullie kinderen doet. Het maakt niet uit hoe klein het is. Neem ook even goed de tijd om haar te bedanken zodat ze merkt dat je het echt waardeert.

Dankjewel zeggen tussen neus en lippen door is niet zo effectief als haar even apart nemen, goed aankijken en bedanken terwijl je haar een knuffel geeft.

12. Hoor haar aan

Als je schoonmoeder jou advies wilt geven is het belangrijk om te laten merken dat je haar aanhoort en open staat voor haar mening. Het is voor veel mensen al goed genoeg om simpelweg gehoord te worden en te ervaren dat hun advies in overweging wordt genomen.

Zodra je dat gedaan hebt kun je uiteraard voor jezelf beslissen of je iets gaat doen met haar advies of niet.Mocht je besluiten niks met haar advies te doen dan doe je er verstandig aan om uit te leggen waarom je kiest voor een andere oplossing.

13. Wees geduldig

Het liefste wil je natuurlijk dat de relatie tussen jou en je schoonmoeder zo snel mogelijk verbetert maar gun het een beetje tijd. Zie het verbeteren van de relatie tussen jou en je schoonmoeder meer als een lange termijn plan. Op die manier heb je ook minder verwachtingen en dat bevordert het hele genezingsproces.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *