Succesvol daten voor vrouwen

Posted by: liefde expert - Posted on:

Je eerste date is geen examentest

Je eerste date. Wellicht ben je nerveus of wil je teveel indruk maken. Je hoeft niet door een examentest heen te komen. Er zijn geen goede of slechte antwoorden. Zie het als een leuke ontmoeting waarbij je niet weet wat de uitkomst zal zijn. Maakt de gedachte van een hele conversatie je nerveus? Ga dan wat leuks ondernemen zoals naar de bioscoop zodat jullie naderhand over de film kunnen praten.

Wees jezelf en maak de conversatie in je hoofd bespreekbaar. Als je wilt weten hoeveel dates hij al heeft gehad en of hij dit vaker heeft gedaan, vraag dit dan. Mannen praten vaak over het nieuws om het ijs te breken. Het gaat erom dat je elkaar leert kennen en of jullie het beiden fijn vinden om bij elkaar te zijn.

Blijf jezelf

Ga bij je eerste date niet experimenteren met het opdoen van veel make-up of overdreven sexy kleding, als dat niet goed bij je past of je je hierbij niet goed voelt. Of draag geen nieuwe schoenen waarop je nauwelijks kunt lopen of blaren van krijgt. Je wilt je tijdens je date op je gemak voelen en je niet voordoen als iemand anders.

Zorg dat je je goed verzorgt en je leuk aangekleed bent, kleding die bij je persoonlijkheid past. Als je je te sexy kleed, laat je niets aan zijn verbeelding over. Mannen vinden het fijn om te fantaseren wat er achter de kleding schuilt. Dat wil niet zeggen dat je je van top tot teen moet bedekken.

Stel vragen en blijf niet alleen over jezelf praten

Misschien ben je iemand die heel veel praat als je nerveus bent. Je wilt hem ook leren kennen en hij wil ook merken dat je het belangrijk vind om hem beter te leren kennen. Dus stel hem ook vragen zodat er een gesprek plaatsvindt . Hierdoor kom je ook erachter hoe hij denkt over bepaalde dingen. Je wilt toch ook weten wat hem bezig houdt?

Soms bedenken we van tevoren wat we willen weten zodat er geen stilte ontstaat. Dat is niet nodig. Je zult wel hebben gemerkt dat geen enkel gesprek gaat zoals je van tevoren in je hoofd hebt bedacht. Dus maak er geen interview van en probeer het gesprek niet te provoceren. Een klik is er wel of niet.

Heb plezier en behoud je humor

Alles kan gebeuren bij een eerste date zoals het knoeien van je drankje of muziek die te hard aanstaat daar waar jullie hebben afgesproken. Probeer je humor te behouden en laat de gedachte los dat alles perfect moet gaan. Houdt het gesprek luchtig en houdt je emotionele bagage thuis.

Dit is niet het moment om te praten over je bedriegende ex-vriend of irriterende familie. Jullie kennen elkaar net en dan is het verstandig als de date leuk en luchtig blijft zonder dat hij denkt: ‘’waar is de nooddeur?’’ Dit kan hij ook denken als je teveel gaat drinken. Laat hem je leren kennen zoals je bent.

Heb geen verwachtingen over je date

Ga open minded de date in. Dit is niet je laatste kans. Als deze date niet bij je past, dan is het ook prima. Dan ben je al een stap dichterbij de persoon die wel bij je past. Date met meerdere mannen als je niet precies weet wat je zoekt. Hierdoor zie je ook niet elke date als de liefde van je leven. Het is hetzelfde als je naar de bios gaat en je hebt hele hoge verwachtingen van een film, dan word je ook eerder teleurgesteld. Als je geen verwachtingen hebt, is de kans op een leuke date in ieder geval een stuk hoger.

Geef je date een kans

Veel vrouwen zijn in het algemeen kieskeurig. Ben minder kieskeurig en geef hem een kans. Ook al is hij op het eerste gezicht niet je type. Misschien heb je onrealistische standaarden waaraan bijna geen enkele man kan voldoen, behalve onder andere Brad Pitt. Het gaat om de klik en of hij je goed behandelt en je gelukkig maakt.

Een mentale en fysieke klik heb je niet met iedereen. Het gaat erom of jij iets in hem ziet en niet je vrienden. We hebben allemaal andere gedachten bij het winnen van een lot uit de loterij. Gelijke normen en waarden zijn veel belangrijker dan bijvoorbeeld zijn haarkleur. Zeg geen nee tegen hem alleen op basis van oppervlakkige dingen. De man van je dromen kan in een ander pakketje worden bezorgd dan je verwacht. Open je het pakketje dan is het de vraag of je hem herkent.

Ga er niet van uit dat je date alles betaald

Als de rekening eraan komt, haal dan niet gelijk je portemonnee tevoorschijn. Sommige mannen vinden het fijn en voelen zich meer op hun gemak als ze de rekening betalen. Als hij geen moeite doet om duidelijk aan te geven dat hij de rekening wil betalen, verdeel dan de rekening door tweeën ook al heeft hij iets meer gedronken of duurder gegeten dan jij. Ga niet op de cent precies natellen, maar deel het bedrag globaal.

Je wilt zijn interesse niet verliezen

Sommige mannen zullen je gaan testen en proberen je in bed te krijgen. Dit is natuurlijk geen probleem als je alleen een seksrelatie (ofwel friends with benefits situatie) wilt hebben. Je zult misschien denken dat je zijn interesse gaat verliezen als je niet met hem naar bed gaat. Maar het tegenovergestelde is waar. Als je meteen met een man naar bed gaat, gaat hij denken dat je bij iedere man zo makkelijk bent en kan hij concluderen dat je geen persoon bent waarmee hij een serieuze relatie wilt aangaan. Door te wachten met seks kom je ook erachter of hij jou echt wilt leren kennen of alleen fysiek plezier wil hebben.

Neem de tijd om je date te leren kennen

Misschien wil je heel snel bevestiging dat jullie een paar zijn. Sommige mannen hebben gewoon meer tijd nodig om erachter te komen of hij een relatie met je wil aangaan. En door de tijd te nemen weet je zelf ook beter of jullie wel goed bij elkaar passen. Dit weet je op het eerste gezicht niet. Dan spelen je hormonen een grote rol. Je date kan zich afvragen hoe je na twee etentjes kunt weten dat je met hem een relatie wilt aangaan.

Samenvatting

Er bestaan geen harde regels over daten en elke bron vertelt wel wat anders. Ieder persoon ervaart een date ook anders. Probeer er in ieder geval van te genieten en wordt bewust van je eigen gedrag en gedachten.

Geschreven door: Sofie

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “dating tips” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *