Succesvol online daten in simpele stappen

Posted by: liefde expert - Posted on:

Online daten: waarschijnlijk één van de meest beoefende beroepen van het afgelopen decennium.

Beroepen? Daten zou natuurlijk een leuke activiteit moeten zijn voor naast je dagelijkse leven, dus naast het beroep waar jij je al de hele week in vast bijt.

Echter tegenwoordig is het toch haast een professionele sport geworden waarbij alleen de meest getalenteerde onder ons het ultieme geluk lijken te vinden. Online daten is niet alleen een kwestie van een leuke profielfoto met een goed geschreven tekstje erbij.

Het is de kunst van jezelf (leren) kennen, jezelf verkopen en jezelf durven blijven! Jezelf blootstellen aan de digitale wereld, het is ook niet niks natuurlijk!

Mocht je dan inmiddels al zover zijn dat er zich een gegadigde kandidaat heeft aangemeld voor een echte date, dan is het altijd nog maar weer afwachten hoe deze persoon in real-life uitpakt…

Gelukkig zijn tegenwoordig meer dan genoeg tips en trucs die het ons net allemaal iets makkelijker te maken in de wereld van het internet daten. Zo zijn er natuurlijk allerlei manieren om je profiel op te leuken, dus om meer aandacht te trekken.

Ook zijn er bepaalde communicatieve vaardigheden die je een handje zullen helpen bij het volgende gesprek, en er zijn talloze zogenaamde ‘quotes’ die jouw de moed in zullen spreken die je nodig hebt voor de echte date!

Hieronder heb ik dan ook lijstje voor je samengesteld, waarbij ik 7 gouden tips geef voor méér succes op het gebied van online daten. Goede voorbereiding is immers het halve werk!

Een leuke profielfoto

hartje-rood-getekend

Hoewel we allemaal de cliché uitspraken wel kennen over dat liefde niet om het uiterlijk gaat, is dit toch vaak wel het eerste waar we naar kijken. Zeker op het internet, waarbij een profielfoto en de persoonlijke omschrijving toch vaak de eerste dingen zijn die we zien, is het belangrijk dat je jezelf hier meteen goed neerzet. Voor zowel mannen als vrouwen is het verstandig om zorgvuldig je profielfoto te kiezen. Kies bijvoorbeeld een foto waarbij je gezicht duidelijk te zien is, waar je spontaan op staat en kies ook voor een recente foto! Het is natuurlijk geen aangename verrassing als die pittige blonde dame (van twee jaar geleden) opeens lange bruine lokken blijkt te hebben! Kies een foto waar je je goed bij voelt, waar je lekker zelfverzekerd op staat.

Een goede persoonlijke omschrijving

Na de profielfoto is het tweede onderdeel waar ons oog op valt de persoonlijke omschrijving. Dit is een klein stukje informatie, waarbij je kort en bondig iets over jezelf vertelt. Hier schuilen echter ook de grootste valkuilen, een aantrekkelijke beschrijving is namelijk nog niet zo makkelijk als het lijkt! Mensen houden niet van opscheppen, dus probeer niet arrogant over te komen. Aan de andere kant houden we ook niet van onzekere types, dus je mag best (een van je) sterke/leuke/opvallende punten noemen. Liegen is al helemaal not-done, ga dus niet van alles lopen verkondigen wat achteraf niet waar blijkt te zijn. Het beste advies voor een persoonlijke omschrijving? Keep it short, sweet and simple.

Je omgeving verkennen

Op veel sites kun je tegenwoordig ook bepaalde voorkeuren instellen, waarbij je zoekt naar een speciaal type man of vrouw en binnen een bepaalde omgeving. Wanneer jij dus al weet naar wat voor type persoon jij op zoek bent, dan is het verstandig om de andere opties meteen uit te schakelen. Weet je ook dat je waarschijnlijk geen zin hebt om een uur te reizen om bij de potentiële kandidaat te zijn? Dan kun je ook de zoekafstand bepalen (hoewel er buiten je eigen veilige grenzen misschien juist wel ergens de perfecte match rondloopt).

Het eerste contact

hartje-rood-getekend

Na enige tijd zoeken, scrollen en aanbodmailtjes verwijderen komt het moment waarop je oog op een bepaald profiel valt, waar je je aandacht maar slecht vanaf kunt houden! Deze persoon ziet er goed uit, heeft een spontane uitstraling en lijkt verder qua karakteromschrijving ook aan al je eisen te voldoen. En nu? Het eerste contact leggen is vaak voor beide partijen toch een hoge drempel! Zelfs wanneer jullie elkaar ontzettend interessant vinden (wat vaak achteraf blijkt), kan het zijn dat het eerste contact veel te lang uit blijft omdat geen van beide de moed heeft om de ander aan te spreken. Maar hoe doe je dat dan ook? Hier volgen aantal tips om in gedachte te houden bij het leggen van contact met een nieuw persoon. 1. Probeer persoonlijk te zijn, dus geef degene echt een reden waarom je hem of haar aanspreekt. Wat maakt hem of haar bijzonder en waarom viel hij op? 2. Geen oppervlakkige standaard openingszinnen, maar een goede binnenkomer waardoor je die interesse wekt! 3. Wees open, maar geef niet gelijk alles bloot. Het is bijvoorbeeld leuk om iets vernieuwends te vertellen, wat nog niet op je profiel stond vermeld, maar er moet natuurlijk wel een klein stukje geheimzinnig blijven. Straks hebben jullie op je date niks meer om over te praten!

Correct, maar informeel

Een van de grootste irritaties op internet zijn de spelfouten die worden gemaakt tijdens het chatten. Dit is natuurlijk een aandachtspuntje voor je persoonlijke omschrijving! Zorg er tijdens jullie gesprekken voor dat je correcte taal gebruikt, al hoef je niet als een professioneel schrijver over te komen. Houd het lekker luchtig en informeel, maar probeer in ieder geval net zo intelligent over te komen als je echt bent! Zelfs de afkortingen, spelfouten en hippe straattaal worden over het algemeen niet echt gewaardeerd.

De eerste date

hartje-rood-getekend

En dan is het moment daar: jullie eerste date! Dit is natuurlijk een onwijs spannend moment voor jullie allebei. Zelfs wanneer jullie al maanden contact hebben kan het nog een enorme stap zijn om elkaar in het echt te ontmoeten. Achter een beeldscherm kan iemand namelijk wel een stuk zelfverzekerder zijn dan wanneer je echt met een kop koffie of glas wijn tegenover elkaar zit. Er zijn echter een aantal dingen die je in gedachte kunt houden om op z’n minst de eerste dertig minuten door te komen. 1. Heb wat gespreksstof achter de hand. Hiermee bedoelen we dat je je van te voren alvast bedenkt waar je het over zou kunnen hebben. Daarom is het bijvoorbeeld ook belangrijk om niet alles van jezelf te verklappen via het online contact, zodat jullie in het echt ook nog verrassende onderwerpen hebben om over te praten! 2. Kies een locatie die voor jullie beiden zo neutraal mogelijk is. Wil je een kleine date? Dan is een kopje koffie vaak al voldoende. Zie je een avondvullend programma wel zitten? Kies dan een gezellig restaurantje, waar jullie lekker kunnen kletsen. 3. Vermijd zware onderwerpen, zoals eerdere (mislukte) relaties, scheidingen, overlijden, etc. Online en in het echt geldt voor de eerste paar keer: houd het lekker luchtig!

Lust, liefde of laten lopen?

Nadat jullie de verschillende fases van het online daten hebben doorlopen, met als final stage die eerste date, wordt het tijd om te bepalen waar we vanaf hier naartoe gaan. Neem rustig de tijd om de situatie te evalueren. Vind je hem of haar echt leuk genoeg? Was er, zowel online als in het echt, een goede klik? En was jullie date zo leuk, dat er nog meerdere mogen volgen? Het beste advies wat we hierbij kunnen geven is om heel eerlijk naar jezelf en naar je date te zijn. Zie jij het alleen als een leuk avontuurtje, maar zit er geen lange termijn relatie in? Maak dit dan gelijk duidelijk en houd de ander niet opzettelijk aan het lijntje. Ook wanneer het gevoel simpelweg niet goed is, zouden jullie dit eerlijk tegen elkaar moeten kunnen zeggen. Was het juist hartstikke leuk en heb jij nu nog meer vlinders in je buik gekregen? Wacht dan niet langer en plan lekker die volgende spannende date!

hartje-rood-getekend

Hoe succesvol jouw online dateleven is, hangt compleet af van het doel waarmee jij je in de eerste instantie hebt ingeschreven. Misschien lukt het jouw in real-life niet goed om contact te leggen en wil je het eens via een andere weg proberen. Misschien probeer je weer een beetje ‘op de markt’ te komen door jezelf bloot te geven in de gigantische wereld van het online daten. Misschien ben je alleen op zoek naar kortstondige relaties, of probeer je je voorkeuren te ontdekken. Last but not least: misschien ben je echt op zoek naar de ware en is online daten de perfecte oplossing voor jou!

Méér succes met online daten? Lees dan onze pagina “Online daten” om op een leuke manier te lezen hoe in 5 stappen succesvol online te kunnen daten.

succesvol-online-daten-in-simpele-stappen

Succes met online daten!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *