Twijfel, twijfels in de relatie? Hoe zet je het om in zekerheid?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Twijfel ontstaat in een toestand waarin je niet meer zo goed weet wat je doen moet, of moet denken en of nog voelen. Twijfel is iets wat niet zomaar ontstaat.

Ik geef je een simpel voorbeeld over twijfel. Stel je hebt een vriend en of vriendin, partner, echtgenoot en of echtgenote en hij of zij zegt tegen je: ik hou van je.

Je hoort wel wat hij of zij zegt, maar je twijfelt. In dit geval twijfel je misschien door het HVW, dat is een afkorting die ik altijd voor mezelf gebruik. De H staat voor horen, de V staat voor voelen en de W staat voor waarnemen. Je wilt in dit geval niet alleen horen dat de ander van je houd, maar je wilt het ook voelen en of kunnen waarnemen. Wij willen een bepaalde energie kunnen waarnemen.

Twijfel en of twijfels

Als het HVW ontbreekt, dan kun je gaan twijfelen. Wij als mens bestaan allemaal uit een drie eenheid. Ziel, Geest en Lichaam en op al deze 3 niveaus hebben wij onze behoeftes. Als onze verlangens en of behoeftes op een van deze 3 niveaus ontbreekt, dan kan ons hele gestel in onbalans raken. Vanuit hier kan ook weer twijfel ontstaan.

Het allerbelangrijkste is de harmonieuze samenwerking tussen de 3 niveaus. Wanneer deze harmonie is bereikt, straalt hij of zij het uit. Die man en of vrouw is dan in de ware zin van het woord verlicht.

Om twijfels te doorbreken dien je samen te werken met je lagere, midden en hogere zelf. Het verstand hoort bij het midden zelf het vergat kennis. Intuïtie (iets aanvoelen) behoort tot het hogere zelf. In de linker hersenhelft zit het midden zelf in de rechter hersenhelft zit het Hogere zelf.

Als je twijfel wilt uitbannen dan zul je de twee hersenhelften goed met elkaar in balans moeten laten komen.
Twijfel en of twijfels in je relatie of in welke andere situaties dan ook, komen vanuit je innerlijke bron. Ik noem dat ook wel ons bewustzijn, anderen noemen het weer je Hogere Zelf het maakt even niet uit welke naam je eraan geeft want het komt allemaal op hetzelfde neer.

Wij als mens hebben allemaal onze voelsprieten (antennes), soms voelen we dat er “iets” niet klopt maar dan kunnen we niet precies met de vinger aanwijzen wat er niet klopt. Vaak weet het hart het al maar heeft het verstand nog geen antwoord.

Als je twijfel hebt of twijfels over je relatie voelt, dan is het van belang dat je bouwt en vertrouwt op je eigen. Twijfel en of twijfels ontstaan niet zomaar vanuit het niets.

Als je twijfel hebt dan wil je een “ziek systeem” weer gezond maken, want op het moment dat je geen twijfel en of twijfels meer ergens over voelt kom je tot je rust.

Als je twijfel hebt, visualiseer je dan een paar verschillende uiteenlopende situaties. Bij iedere visualisatie die je maakt en of gedachte en of gevoel wat je voelt. Wij nemen even een ander simpel voorbeeld. Je hebt twijfels over je relatie.

Stel jezelf dan de volgende vraag: geeft mijn partner me energie of ontneemt hij of zij me energie. Om het nog beter te kunnen voelen, stel jezelf dan de volgende vraag: voel ik me hier lekker bij of niet.

In een relatie behoor je nu eenmaal van 2 personen te houden, van de ander en van jezelf. Als jij jezelf wegcijfert dan ben je niet goed bezig. Men zou dan kunnen stellen dat je niet voldoende van jezelf houd.

Energie is energie en het legt altijd de weg van de minste weerstand af. Alles wat leeft heeft een uitstraling, bij de mens noemen we die uitstraling het Auraveld, als jij twijfel en of twijfels over iets voelt dan mag je ervan uit gaan dat die twijfel terecht is. Het is dan aan jou, om zelf contact/verbinding te maken met je Innerlijke Bron, Je bewustzijn en of je Hogere zelf (want dus allemaal op hetzelfde neer komt).

Als je twijfels hebt dan is e.e.a. wat je precies aanvoelt en of voelt nog onzichtbaar voor je, haal het zelf naar het zichtbare toe!

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *