Verdraagzaamheid in een relatie en tolerantie, hoe belangrijk is dat?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Allemaal weten we wel wat verdraagzaamheid inhoudt. We kunnen de ene dag wat meer verdraagzaamheid opbrengen dan de andere dag, dat ligt er helemaal aan hoe we ons op dat moment zelf voelen.

Verdraagzaamheid en tolerantie

Als je begint bij het loslaten van kleine dingetjes , dan zul je zien dat dit een ook een kleine opluchting teweeg brengt. En dan ben je weer een klein stapje verder op weg met de verdraagzaamheid ten opzichte van je partner.

Je voelt je wat meer ontspannen en van daaruit kun je weer beter contact maken met de tederheid en zachtheid van je eigen hart. Dat is de weg die leid naar innerlijke vreugde.

Als jij en je partner teveel last hebben van irritaties in de relatie dan kan de verdraagzaamheid er een stuk moeilijker op worden. Realiseer je dan dat kleine irritaties alleen maar de randverschijnselen zijn omdat er in de Kern iets niet goed zit.

Als er in de kern iets niet goed zit, dan uit zich dat altijd in kleine irritaties. Het is dan aan jou of aan je partner de kunst om gezamenlijk het Kern probleem aan te pakken. Je besluit dan samen dat je vanuit liefde gaat denken in oplossingen in plaats van in problemen.

Zodra je die ommekeer samen gaat maken, zul je zien dat je steeds dichter bij de Kern van het probleem komt. En hierdoor zal de verdraagzaamheid nog groter worden.

Verdraagzaamheid van binnenuit

Wij als mens zijn nu eenmaal geen enkelvoudig wezen, wij bestaan allemaal uit een drie eenheid. En te wel: Ziel, Geest en Lichaam. Dit houdt in dat we op al deze 3 niveaus verlangens en behoeftes koesteren.

Als de verlangens en of behoeftes op 1 van deze 3 niveaus ontbreekt dan kan ons hele gestel in onbalans raken met alle gevolgen van dien.

Op het moment dat ons gestel in onbalans is kunnen we de verdraagzaamheid naar anderen toe wat minder opbrengen. Dit komt omdat we op dat moment niet helemaal in vrede met onszelf zijn.

Als we niet in balans met onszelf zijn, dan vangen we eerder prikkels op die ons kunnen gaan irriteren waardoor de verdraagzaamheid weer vermindert.

Ook als er stress en of teleurstellingen zijn, dan is dat een aanwijzing dat de behoeftes van de desbetreffende persoon onvoldaan blijven. Ook op die momenten kan onze verdraagzaamheid naar onze partner en of naar anderen toe minder worden.

Een mens kan onmogelijk met anderen in vrede leven, als hij niet eerst geleerd heeft om vrede te hebben in en met zichzelf. Nu zie je maar weer eens hoe belangrijk een innerlijke balans kan zijn.

Als je moeite hebt om verdraagzaamheid te tonen dan kun je dat beter gelijk aangeven aan je partner. Op die manier voorkom je weer meer stress en verklein je het risico dat de gemoederen te hoog oplopen. Meer informatie tref je in onderstaande links aan.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *