Verlangen naar een man tijdens daten

Posted by: liefde expert - Posted on:

Verlangen kan je minder kritisch maken

Het missen van twee warme armen om je heen, het dicht tegen elkaar aan kruipen, het knuffelen en dergelijke kan ertoe leiden dat je minder kritisch wordt tijdens het daten omdat je bij iedere date gaat bedenken of het iets kan worden of niet. Je mist die twee warme armen zo om je heen dat je bereid kunt zijn om concessies te doen. De persoon in kwestie is niet meer belangrijk, maar het verlangen naar een liefdevolle relatie. De kans is groot dat je bij iedere gelegenheid de personen om je heen gaat screenen of ze in aanmerking komen voor een date.

Verlangen laat je minder genieten van het moment

Als je constant mensen aan het screenen bent, geniet je minder van het moment. Bij iedere gelegenheid ben je personen aan het screenen waardoor je misschien spontane leuke gesprekken of uitspattingen misloopt. Het daten wordt op deze manier erg beladen en er hangt veel van het daten af. Hierdoor geniet je niet van het moment en wat het moment kan brengen. Het verloopt dan niet lekker spontaan omdat je constant op zoek bent naar bevestiging. Je staat niet meer open voor onverwachte wendingen die zich kunnen voordoen. Het enigste wat telt is een relatie.

Verlangen kan je bitter maken

Als je een paar keer teleurgesteld bent, kan je verbitterd raken. De verwachtingen waren hooggespannen waardoor de teleurstelling dichter bij was. Omdat het misschien aanvoelde dat je veel te verliezen had tijdens het daten was de kans om te verliezen ook groter. Heb je geen verwachtingen, kun je ook niet teleurgesteld worden. Denk maar eens als je naar de bioscoop gaat waar je veel van een film verwacht. Hoe hoger je verwachtingen, hoe eerder je teleurgesteld wordt. Maar als je zonder verwachtingen de film ingaat, wordt je heel vaak positief verrast. Dit geldt voor alles in het leven.

Verlangen kan zorgen dat je alleen aan de kar trekt

Eindelijk duikt er een man op die in eerste instantie in de richting komt van je wensen. Op dat moment is het heel moeilijk om nuchter te blijven en niet meteen als een dolle hond in een relatie te springen. Uiteindelijk is het belangrijk of jullie goed bij elkaar passen en elkaar aanvullen. Daarvoor is tijd heel belangrijk, elkaar leren kennen. Je wilt weten of er liefde in het spel is en niet alleen verlangen. Probeer eens uit te zoeken wie hij is. Het onpersoonlijk verlangen stoot mannen af. Iedereen wil zich bemind en geliefd voelen en niet zijn gekozen omdat de ander dan niet alleen meer is.

Grote kans dat je door je enthousiasme er alles aan doet om het niet te verknallen en je op alle vlakken in te zetten voor de relatie. Kijk uit dat je niet alle verantwoordelijkheid de ander uit handen neemt. Herken je erin dat jij alles plant en regelt  zoals diners of bezoekjes naar de bioscoop en jij constant op belt en het contact onderhoudt. Hierdoor krijgt hij niet de kans om je te missen of om zelf initiatief te nemen om wat te ondernemen zodat hij zich als Tarzan kan gedragen en voelen. En hier gaat het mis, want dit werkt niet. In een relatie moet ieder zijn aandeel leveren anders is de relatie gedoemd te mislukken. Je kunt en hopelijk wil je ook niet de relatie in je eentje in stand houden.

Vertrouwen

Blijf erop vertrouwen dat je niet je laatste kans hebt gehad, dit is de sleutel tot succes. Vertrouwen dat een nieuwe liefde eraan komt is het aller-moeilijkste. Vertrouwen dat als diegene niet de juiste persoon is, je een stap dichterbij bent bij diegene die wel bij je past. In films en sprookjes worden mensen beloond als ze het juiste moment afwachten en geduld tonen. Als ze niet met de eerste de beste in zee gaan, maar eerst uitzoeken wie voor hun staat. Denk maar eens aan de song; “Save the best for last” of aan het spreekwoord; “Haastige spoed is zelden goed”.

Conclusie

Verlangen naar een man tijdens het daten en gelegenheden kan je minder kritisch maken, laat je minder genieten van het moment, kan je bitter maken, kan ervoor zorgen dat je alleen aan de kar trekt. Vertrouwen dat je niet je laatste kans hebt gemist is de sleutel tot succes.

Geschreven door: Petra

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “dating tips” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *