Verwerkingsproces fases, hoe ga je daarmee om?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Van het ene moment op het andere kun je terecht komen in een verwerkingsproces.

Hoogstwaarschijnlijk zijn we allemaal wel eens door een verwerkingsproces heen gegaan? Het ene verwerkingsproces was misschien wat heftiger dan het andere.

Verwerkingsproces healen

Er zijn verschillende verwerkingsprocessen op te noemen, waardoor je het gevoel krijgt: dat de bodem plotseling onder je voeten verdwijnt. Probeer dan maar eens recht te blijven staan! Datgene wat je op dat moment nodig hebt is je innerlijke kracht en liefde, probeer dat maar eens naar boven te halen als je vol met pijn en verdriet zit. In theorie is dat vaak makkelijker gezegd, dan in de praktijk toegepast!

Ieder verwerkingsproces heeft zijn tijd nodig. Je kunt niet over een verwerkingsproces heen springen…helaas moeten we er allemaal vroeg of laat doorheen. Aangezien we al onze emoties moeten respecteren, zullen we ook pijn en verdriet moeten accepteren. Dat is nogal wat!

Een verwerkingsproces vergt de nodige tranen, laat ze dan ook gaan. En neem jezelf hier de tijd voor. Het is vaak de enigste manier om weer de balans in jezelf te kunnen herstellen, de manier om weer even tot rust te kunnen komen in jezelf.

Als we veel stress, zorgen en of spanningen hebben gehad om welke reden dan ook, dan is onze ether vervuild. De vervuilde ether komt eruit via de tranen, vandaar dat je jezelf na een goede huilbui weer wat beter kunt voelen.

“Let it come….let it go”

Normaal gesproken zijn de eerste 6 weken van en verwerkingsproces het meest heftigste. Je voelt je knock out, je hebt nauwelijks honger meer, het pakt je op je maag. Je hebt nauwelijks meer zin in iets, wat dan ook!

Laat het gaan, accepteer je verdriet en of pijnen want ze maken ook deel uit van jezelf. Ga door het verdriet heen, dat betekend alleen maar dat de gevoelens naar jezelf en of naar de ander toe echt waren. Probeer dan ook tegen jezelf te zeggen: ik hoef nu even niets, en ik moet nu even niets. Ik blijf gewoon even alleen met mijn verdriet. Ik geef het de tijd!

Er zijn maar weinig mannen en of vrouwen die een groot verdriet in hun eentje kunnen verwerken. Het is fijn als je dan een paar dierbare vrienden en of familieleden om je heen hebt waarbij je “stoom kunt afblazen”. Zie het als een soort van kamer, je zet even een raam open om alles even goed te kunnen door luchten.

Voor eenzame mensen is het een stuk moeilijker om, om te kunnen gaan met een verwerkingsproces. Gewoonweg omdat ze geen dierbaar iemand meer hebben. Dan is het nog heftiger om “stoom te kunnen afblazen”. In dat geval is er dan nog altijd een huisarts waar ze bij terecht kunnen. Maar ja dat is toch anders, dan dat je liefdevolle en dierbare vrienden om je heen hebt.

Door pijn en verdriet groeit men meestal ook, dat is dan de andere kant van de medaille. Het kan gebeuren dat je anders tegen het leven aan gaat kijken. Het kan je leren dat je beter een andere weg in kunt slaan. Pijn en verdriet kunnen je dus ook dingen duidelijk gaan maken. Het is zeker niet leuk, maar het werkt soms wel verhelderend op andere vlakken.

Verdriet en pijn mag je nooit wegduwen tijdens een verwerkingsproces, want dat is onnatuurlijk. Als je je pijnen en of verdriet onderdrukt dan kan het je ergens lichamelijk gaan opbreken. Pijnen en verdriet zullen toch hun weg naar buiten moeten vinden. Probeer niet al te veel te piekeren, want door teveel te piekeren vermenigvuldig je je gedachtes alleen maar weer.

Als je middenin een verwerkingsproces zit, dan is er niets mis mee als jij je voor een tijdje van alles en iedereen wilt terugtrekken. Dat hoort er nu ook eenmaal bij, neem jezelf de tijd hiervoor.

Tijdens een verwerkingsproces zit je hoofd vol! En dan heb je absoluut geen zin in het oppervlakkig gepraat van een ander. En of geklaag van iemand anders (zeker van iemand die klaagt met gezonde benen).

Ook dat is een realiteit, wil je jezelf even afzonderen van alles en iedereen? Doe het dan gewoon! Respecteer je verdrietige gevoelens tijdens het verwerkingsproces. Uiteraard moet je altijd verantwoordelijk met jezelf blijven omgaan. Blijf ten alle tijden goed voor jezelf zorgen! Komt tijd…komt raad!

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *