Waarom Gaan Mannen Vreemd? 19 Redenen Voor Overspel

Posted by: liefde expert - Posted on:

Het is hartverscheurend wanneer je echt gek op je man bent en hij vreemdgaat.

Je houdt van hem, had nooit gedacht dat hij je zou bedriegen en dacht dat jullie samen een mooie toekomst tegemoet zouden gaan.

Nu is die toekomst erg onzeker, jouw man heeft je verraden en dat doet verschrikkelijk veel pijn. Je hebt allerlei vragen waar je graag een antwoord op wilt maar één vraag is toch wel het belangrijkste; waarom heeft hij dat gedaan?

Waarom gaan mannen vreemd?

 1. Ego boost: wanneer een man vreemd gaat probeert hij soms zijn eigen ego te strelen. Hij is zo onzeker over zichzelf dat hij voortdurend aan zichzelf moet bewijzen dat hij in staat is om meerdere ‘’mooie vrouwen’’ het bed in te krijgen.
 2. Ruzie: als jullie constant ruzie maken is de kans groot dat jouw man afleiding zoekt bij een andere vrouw.
 3. Wraak: ben jij al eens een keertje vreemdgegaan of ben je een grote flirt? Misschien gaat hij vreemd omdat hij wraak wilt nemen.
 4. Spanning: is jouw man iemand die constant op zoek is naar spanning? Iemand die telkens een adrenaline rush nodig heeft? Grote kans dat hij dan is vreemdgegaan om deze reden.
 5. Seksuele fantasieën: ervaart jou man jullie seksleven als saai? Mannen gaan snel vreemd als een vrouw niet voldoet of kan voldoen aan hun seksuele fantasieën.
 6. Nieuwsgierigheid: ben jij zijn eerste geweest of zijn jullie al erg lang samen? Misschien wou je man weten hoe het met een andere vrouw is en is hij daarom vreemdgegaan.
 7. Broer en zus: jullie hebben een relatie, houden veel van elkaar maar het begint langzaam te lijken op een broer en zus relatie. Er zijn veel mannen die vreemdgaan op het moment dat een relatie deze vorm aanneemt.
 8. Hoe ver kan hij gaan: misschien ervaart hij jou als zeer makkelijk en denkt jouw man dat hij er wel mee weg komt als hij vreemd zou gaan?
 9. Kan geen nee zeggen: hij krijgt veel aandacht van andere vrouwen en is niet in staat om die aandacht af te ketsen. Hij gaat vreemd omdat hij kickt op die aandacht en in principe geen mooie vrouw kan weerstaan.
 10. Vrienden: hij wordt aangemoedigd door zijn vrienden om die ”knapperd daar aan de bar” eens even te versieren om te bewijzen dat hij het nog steeds heeft.
 11. Relatie breuk: op een normale manier een relatie beëindigen is niet aan hem besteed. Om wat voor een reden dan ook durft hij het zelf niet uit te maken en gaat hij vreemd om ervoor te zorgen dat jij het uitmaakt.
 12. De jacht: hij houdt van de jacht en dat is de reden waarom hij regelmatig andere vrouwen versiert en vreemdgaat.
 13. Zekerheid: hij weet gewoon dat je de relatie toch niet beëindigt als hij vreemdgaat omdat je hem te leuk vind, of vanwege andere redenen.
 14. Liefde: helaas is hij verliefd geworden op een andere vrouw en de reden waarom hij vreemdgaat is simpelweg omdat hij gevoelens voor haar heeft.
 15. Slecht rolmodel: zijn vader of moeder is vroeger erg vaak vreemdgegaan en heeft datzelfde gedrag onbewust overgenomen.
 16. Drugs & alcohol: hij was onder invloed van drugs of alcohol en dat is de reden waarom hij is vreemdgegaan. Uiteraard geen excuus maar het speelt wel een rol.
 17. Seks verslaafd: hij is seks verslaafd en vind dat hij binnen jullie relatie niet vaak genoeg seks heeft. De reden waarom hij vreemdgaat is niet vanwege jouw uiterlijk of innerlijk maar puur omdat hij zijn seksuele behoeftes moet bevredigen.
 18. Jaloers: hij wilt je graag jaloers maken en gelooft dat vreemdgaan de beste methode is.
 19. Monogamie: De reden waarom hij vreemdgaat is omdat hij vindt dat hij een seksuele relatie mag hebben met meerdere vrouwen. Hij gelooft niet in het hebben van slechts één partner.

Hopelijk heb je hierboven een goed antwoord gevonden op jouw vraag; ”waarom gaan mannen vreemd?”.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *