Ware liefde

Posted by: liefde expert - Posted on:

Ware liefde vind je overal terug, in films, commercials, sprookjes, theatervoorstellingen, liederen en bijvoorbeeld in ons hoofd.

Dit beïnvloedt natuurlijk de verwachtingen die we hebben van een relatie.

We fantaseren over de ware liefde. Maar zijn deze fantasieën wel realistisch? En waarom is ware liefde in realiteit zo moeilijk?

Fantaseren over ware liefde

We hebben toch allemaal onze eigen fantasie over ware liefde? Misschien hebben we de fantasie dat we het meteen voelen als we de ware tegenkomen en de aantrekkingskracht inslaat als een bliksem bij beide partijen en de wereld even stilstaat. We zijn helemaal verknocht aan die andere persoon en hij beantwoordt jouw liefde. Hij heeft precies dezelfde gevoelens als jij en ervaart de liefde op dezelfde manier. Jullie hebben genoeg aan elkaar. Familie, vrienden en werk zijn wel belangrijk, maar niets is zo belangrijk als deze liefde.

Jij bewondert hem en hij bewondert jou. Jullie inspireren elkaar en halen het beste bij elkaar naar boven. Niemand kent jou zo goed als hij en andersom kent niemand hem zo goed als jij. Met hem kan je iedere tegenslag overwinnen en samen sta je sterk. De tegenslagen laten zien aan iedereen hoe krachtig jullie liefde is. Niemand kan tussen jullie in komen. Jullie helpen elkaar de persoon te worden die je graag wilt zijn.

Ware liefde kent geen twijfel

Hier begint het al mee. Als onze fantasie over de ware liefde echt is, zouden we ook geen twijfels hebben over de ware liefde. Dat maakt het dan wel moeilijk als we iemand ontmoeten en helemaal verliefd zijn, maar toch twijfelen. We vragen ons wellicht af of we wel de beste vangst hebben gedaan. Als we voor deze relatie gaan, wat lopen we dan niet allemaal mis. In de praktijk willen we misschien graag bewijs dat dit de ware is. We gaan rationeel te werk en zoeken naar bewijs. Maar als het echt ware liefde is, dan zouden we ook geen twijfel moeten hebben.

Als we luisteren naar ons gevoel weten we wel of we de ware liefde tegenkomen. Maar wat als je de persoon in kwestie gaat vergelijken met je fantasie. Waar houd je je dan aan vast? Aan je fantasie of aan de persoon in kwestie? Misschien ziet de persoon in kwestie er heel anders uit dan je fantasie. Hoe gaan we hiermee om. Ga eens na hoe je je bij hem voelt en hoe hij jou laat voelen. Komt dat gevoel overeen met je fantasie?

Ware liefde betekent goede communicatie

De betovering wordt door woorden verbroken. Want je komt er alleen achter of hij precies dezelfde gevoelens heeft als jij en de liefde op dezelfde manier ervaart, als je met elkaar communiceert. Er bestaat geen telepathie of aanvoelen op het eerste gezicht. We kunnen niet in elkaars hoofd kijken en we zijn allemaal anders. Dat maakt het ook zo moeilijk. We maken allemaal constant aannames. We kunnen bijvoorbeeld ervan uitgaan dat wanneer wij helemaal verknocht zijn aan iemand, die persoon dezelfde gevoelens heeft als wij en het op dezelfde manier ervaart. Maar we hebben allemaal een andere belevenis van de wereld. Ook als er sprake is van ware liefde. Het kost energie en tijd om elkaar te leren kennen.

Ook om elkaar verder te helpen in het leven, helpen om eigen of gezamenlijke dromen te verwezenlijken of moeilijkheden te overwinnen, speelt communicatie een belangrijke rol. Communicatie is ook een manier van belangstelling. Je wilt toch weten hoe die andere persoon denkt, voelt en dingen ervaart en je wilt dat die ander ook jou doorgrondt. We hebben allemaal een andere achtergrond, andere opvoeding gehad en andere dingen beleefd en eigen overtuigingen. Uiteindelijk willen we toch weten of we vechten voor dezelfde oorlog met dezelfde opvattingen.

Ware liefde betekent genegenheid en bewondering

Genegenheid en bewondering zijn de basis voor ware liefde. Zonder genegenheid en bewondering heeft een relatie weinig tot geen basis. Ware liefde is gebaseerd op vriendschap waar partners elkaar waarderen, respect voor elkaar hebben en plezier hebben in elkaars gezelschap. Je behandelt de ander zoals je zelf ook behandelt wilt worden. Ware liefde is ook een positief beeld van elkaar hebben. Kijk je nog met plezier terug naar het verleden zoals op jullie vakantie? Het is een goed teken als je met liefde terugkijkt op de voorbije jaren.

Ware liefde verwelkomt verandering

We veranderen constant en hoe langer je bij elkaar blijft hoe groter de kans dat veranderingen plaats vinden. Sommige zijn misschien bang voor veranderingen omdat je dan niet weet hoe de toekomst eruit gaat zien, je kunt er niet op anticiperen. Ware liefde laat de ander de persoon worden die hij/zij  graag wil zijn en heeft vertrouwen in de toekomst. Door het stimuleren van veranderingen blijft de relatie ook spannend, inspireer je elkaar en wordt het gevoel van verbondenheid groter. Hierdoor staan jullie samen sterker voor het overwinnen van obstakels.

Ware liefde betekent inzet van beide partijen

Ware liefde betekent dat beide partijen helemaal voor elkaar en de relatie gaan, samen staan jullie sterk. Hij zal je laten voelen dat je heel belangrijk voor hem bent en dat uit zich ook in zijn daden. Woorden en daden komen met elkaar overeen. Hetzelfde geldt voor jou. Hij zal je niet als vanzelfsprekend gaan vinden en jullie blijven moeite voor elkaar doen, ook als er moeilijke perioden aankomen. Er zijn zo veel mooie momenten om op terug te vallen en samen komen jullie sterker uit de relatie bij elke overwinning die jullie behalen.

Ware liefde betekent trouw

Ware liefde is trouw aan elkaar zijn. Natuurlijk is er geen ander. Niemand kan tussen jullie in komen te staan. Jullie laten elkaar voelen dat jullie beiden perfect voor elkaar zijn. Ook als jullie ouder worden, blijven jullie elkaar aantrekkelijk vinden en geven jullie elkaar nog steeds complimenten. Er worden nog steeds meer mooie momenten gecreëerd en jullie hebben elkaar nog steeds lief. Jullie zijn ook trouw aan jullie zelf en hoeven niet jullie eigen dromen of wensen op te geven. Dromen en wensen worden nog steeds door elkaar gestimuleerd. Geven en nemen is in balans.

Waarom ware liefde in real live zo moeilijk is

Ware liefde lijkt in ons hoofd heel makkelijk, maar is het in de praktijk niet. We hebben allemaal verschillende fantasieën,  verwachtingen en overtuigingen van de ware liefde. Het is al een kunst om met elkaar op één lijn te zitten. Het kost tijd en moeite om een goede relatie op te bouwen. We krijgen dit niet geleerd op school en er is geen stappenplan. Daarom hebben sprookjes, films en dergelijke ook zo veel invloed op onze fantasieën. De ware kan naast ons staan en we herkennen hem misschien niet omdat we een ander beeld in ons hoofd hebben van de ware. Of de ware schrikt van de torenhoge verwachtingen die hij nooit kan waarmaken.

Ook hebben we allemaal in real live onze bagage die we meenemen in een relatie. Deze bagage wordt meestal tijdens de relatie duidelijk en de vraag is of we bewust zijn van onze eigen en elkaars bagage, of we deze al een plaats hebben gegeven en of we met elkaar hierover kunnen communiceren en elkaar kunnen helpen. In de praktijk zien we ook vaak dat we elkaar als  vanzelfsprekend gaan zien en we geen moeite meer doen voor elkaar, of dat één partij aan de kar aan het trekken is. Of we hebben bijvoorbeeld problemen met ons zelfbeeld en verliezen onze eigen identiteit in een relatie.

Conclusie: fantaseren over ware liefde

Fantaseren over ware liefde geeft ware liefde verschillende betekenissen. Ware liefde kent geen twijfel, ware liefde betekent goede communicatie, ware liefde betekent genegenheid en bewondering, ware liefde verwelkomt verandering, ware liefde betekent inzet van beide partijen en ware liefde betekent trouw. Ware liefde is in real live moeilijk. Veel veranderingen dienen we bij onszelf te maken als we echt gelukkig willen zijn. De ware liefde kan de wonden niet dichten, alleen de ware liefde voor onszelf kan dat.
Geschreven door: Mariska

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer relatie adviezen en datingtips op “datingtips“. Tips en adviezen op liefdes en relatie gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *