Wie ben ik

Hallo, leuk dat je er bent!

Het leven en de liefde bestaat uit ups en downs. Dat houdt in dat we ook heel wat trieste en of nare ervaringen in ons leven kunnen ervaren.

De een misschien wat wat meer dan de ander. Meestal leert het verdriet en kopzorgen ons dat daarna weer alles op zijn pootjes terecht komt. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel. Het belangrijkste hierin is dat we de moed nooit mogen verliezen en ons realiseren dat we altijd moeten blijven bouwen en vertrouwen op onszelf.
Liefde overwint veel.

Niemand heeft ons geleerd hoe we relaties in ons leven het beste kunnen aangaan en hoe bijvoorbeeld onderlinge conflicten kunnen worden opgelost en waarom deze ontstaan. Dit leren we niet op school en onze enige scholing in deze ontvangen we van onze ouders of van diegene die ons opgevoed hebben. En zo gaat het van generatie op generatie.

We proberen te leren van ons verleden, maar herhalen vaak toch weer dezelfde patronen. Deze patronen kunnen alleen doorbroken worden als we ons bewust worden van ons eigen gedrag. Maar hoe worden we ons bewust van ons gedrag? Door je eigen gedrag te observeren en erachter te komen wat je met je gedrag losmaakt bij anderen. Je partner is ook een soort spiegel en laat je zien hoe jouw gedrag overkomt. Je hoeft alleen de signalen op te pikken.

Je wordt ouder… en op een gegeven moment leer je steeds beter om te relativeren. Je leert onderscheid te maken tussen grote en kleine problemen. Je krijgt meer inzichten in jezelf en je geniet van je zelfontplooiing (mits je daarvoor openstaat). Je vergroot je mensenkennis je ontplooit jezelf ook op het liefdesgebied steeds meer en je gaat weer verder.

Je ervaart dat teleurstellingen en pijn soms ook een “leermeester” voor je kunnen zijn. Soms maken pijn en of (liefdes)verdriet je duidelijk dat je “iets” los moeten laten en of dat je dan maar beter van richting kunt veranderen.
Vaak ligt de oorzaak van al wat in ons leven gebeurt in onszelf. Wanneer we dit besef krijgen, dit ten volle gewaar worden dan bezitten we het vermogen om het leven in een volmaakte harmonie te kunnen voeren met al onze verlangens. Want je keuze, welke dan ook zal bepalen wat je zult creëren.

Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: begrip, erkenning, aandacht en liefde. Als je de obstakels die je op je weg tegenkomt weet te overwinnen en je je weer verbonden voelt in je relatie kan liefde groeien of genezen.

Veel leesplezier, neem de tijd voor jezelf. Geef je Geest een boost daar waar nodig en blijf, naast al deze informatie altijd je eigen hart volgen. Want dat is jouw persoonlijk kompas in je liefdesleven.Op de "succes in de liefde" onderwerpen pagina zie je al de berichten die tot nu toe geplaatst zijn. Ben je op zoek naar succes in de liefde? Bekijk dan de berichten en je vindt vast een antwoord op je liefdesvraag.

Deze "succes in de liefde" Blog wil medeleven, kwetsbaarheid en compassie en liefde omarmen.
De teksten zijn merendeels geschreven door een ervaren Nederlandse Relatiecoach/therapeut.
Sommige artikelen zijn gebaseerd op verschillende interviews, PTSS, persoonlijke denkwijze en ervaringen.
De teksten zijn geschreven als vrouw van hart tot hart over van allerlei situaties die zich voordoen in het leven en in de liefde.

Het aantal bezoekers (jong en ouder) varieert momenteel tussen de 8.000 en 10.000 per maand. Waarvan bezoekers woonachtig in Nederland 70% is, Belgische bezoekers ongeveer 20% en het percentage aantal bezoekers, die elders in de wereld werken/wonen is 10%.

Met vriendelijke groet,
Succes in de liefde Team

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de "succes in de liefde" pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.