Kun Je Zelfvertrouwen Vergroten Dankzij Een Dagboek?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Wil je jouw zelfvertrouwen vergroten?

Het is frustrerend als je onzeker bent. Je durft niemand aan te spreken, je kunt lastig vrienden maken, je wringt je in moeilijke bochten en ontwijkt uitdagingen.

Het beïnvloedt je leven op een negatieve manier en daarom is het cruciaal om zo snel mogelijk van die onzekerheid af te komen.

Jouw zelfvertrouwen vergroten zou dus eigenlijk je prioriteit moeten zijn maar hoe pak je zoiets nu aan? Hoe kun je op een snelle manier meer zelfvertrouwen ”kweken” dat vervolgens ook nog eens blijft plakken.

Je hebt namelijk niks aan een ”zelfvertrouwen boost” die uiteindelijk weer verdwijnt. Dan sta je weer met lege handen en kun je opnieuw beginnen.

Nu zijn er tientallen dingen die je kunt doen om je zelfvertrouwen te vergroten maar vandaag ga ik het hebben over de dagboek methode.

Het klinkt misschien raar maar een dagboek kan je echt helpen bij het vergroten van je zelfvertrouwen. Ik moet er wel bij zeggen dat het geen wondermiddel is.

Een dagboek is slechts een hulpmiddel om sneller zelfvertrouwen te ontwikkelen. Het ”zware liften” moet je nog altijd zelf doen.

Hoe kun je jouw zelfvertrouwen vergroten met behulp van de dagboek methode?

Eerst wil ik je vragen wat het verschil is tussen onzekere mensen en mensen met veel zelfvertrouwen?

Heeft dat te maken met het uiterlijk, intelligentie, inkomen of bijvoorbeeld de kledingstijl?

Ja en nee. Het antwoord is een beetje gecompliceerd.

Kijk de kans dat je veel zelfvertrouwen hebt als je er goed uitziet, veel geld verdient en een leuke kledingstijl hebt is natuurlijk groot maar er is geen garantie.

Er zijn bijvoorbeeld mensen die knap zijn, veel geld verdienen, een leuke kledingstijl hebben en nog altijd twijfelen aan zichzelf.

Van de andere kant zijn er ook mensen die niet moeders mooiste zijn en toch barsten van het zelfvertrouwen.

Dat komt omdat zelfvertrouwen uiteindelijk wordt beïnvloed door je ervaringen en hetgeen waar jij jezelf op focust.

Hoe meer positieve ervaringen je hebt en des te meer je jezelf daarop focust hoe zelfverzekerder je zult zijn.

Als je daarentegen weinig positieve ervaringen hebt en jezelf focust op negatieve ervaringen zul je onzeker worden.

Het is dus erg belangrijk om een hele verzameling aan positieve ervaringen te ”verzamelen” en daar de focus op te leggen. Het enige probleem is dat we over het algemeen beter zijn in het onthouden van negatieve ervaringen.

Je zelfvertrouwen vergroten wordt op die manier dus erg lastig en dat is de reden waarom een dagboek kan helpen bij het ontwikkelen van je zelfvertrouwen.

Het is de bedoeling dat je hele kleine stapjes gaat zetten en elke kleine overwinning in je dagboek opschrijft.

Je zult zien dat hoe meer positieve ervaringen je verzameld hoe meer zelfvertrouwen je ontwikkeld en hoe meer risico je durft te nemen.

(Het is uiteraard wel de bedoeling dat je dit dagboek ook regelmatig doorneemt)

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “dating tips” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *